LAUANTAI

Saavuimme majakalle kohtalaisen kovassa tuulessa. Kumivenettä tarvitiin maihinnousuun ja miehistön vaihtoon. Lauantaipäivä kului lähinnä majakkaan tutustuessa, asettumisessa tuuliselle saarelle. Lauantaiksi odotamme 30 hengen ryhmää vierailijoita Ruotsista.

SUNNUNTAI

Aamuinti merialtaassa on ehdoton aamunavaus talkooviikolla. Aamukahvi jää kakkoseksi uimiselle kylmässä vedessä!

Majakalle tuli tutustumaan aamulla ruotsalainen, Club-100 matkailuryhmä. Vieraita tuli kolmella eri aluksella 31 henkilöä yhteensä. Vieraat pitivät meidät kiireisinä aamusta pitkälle iltapäivään asti. Vierailu oli onnistunut kaikin puolin! Vieraamme nauttivat auringosta, osa kävi jopa uimassa, perinteisten esittelykierrosten sekä kahvien lisäksi. Aurinko paistoi koko päivän ja lämpötila kohosi +20 asteeseen.

Työnteon välillä on rentouttavaa käydä täyttämässä majakanvartijan huoneessa palapeliä.

Vieraiden lähdettyä tehtävälistalla oli kunnostaa kumivenettä, joka saarella on ehdottoman tärkeä.

Itaisin tulee varsin selväksi ettemme ole aivan yskin saarella. Aamulla taas hylkeiden ääntelyä ei voinut olla kuulematta, mutta kiikareillakaan emme hylkeitä nähneet.

MAANANTAI

Merivesi on niin puhtaan näköistä täällä! Tyynellä säällä on mahdollista nähdä useita metrejä pohjaan. Ilahduttavaa tavata kaloja ja meduusoja uimassa merestä jonka tilasta niin paljon huolestuttavia uutisia kirjoitetaan.

Seuraavaksi varmistimme kumiveen toimivuuden ajelemalla hetken. Olemme valmiit ottamaan huomenna vieraita vastaan, jotka ovat luvanneet tulla vieraiksemme purjeveellä.

Ja sitten taas syödään, parasta kasvisruokaa!

TIISTAI

Aamupäivä on kulunut majakalla tuttuun tapaan pienissä askareissa. Iltapäivällä saimme vieraita purjeveneellä Porista. Sää on mitä aurinkoisin ja meri tyyni. Hylkeitä tavattu ympäri saarta.

Ekokokeilu hauduttamalla kokkaamisesta käynnissä... mutta näin se vaan on, että riisi kypsyy jos keittää vain puolet ohjeistetusta ajasta ja jättää hautumaan, soosit samoin. Tässä keitto tekeytyy valmiiksi soseutettavaksi ja kaasua säästyy! Kaipaa vielä toki kehittelyä, ehkä nikkaroidaan vuorattu hauduslaatikko.

KESKIVIIKKO

Päivä on ollut työntäyteinen. Päivittäisten toimien; tiskaamisen ja ruoanlaiton lisäksi saimme ohjeet tuulettaa majakkaa sekä maalata majakan ikkunoita ja ikkunan karmeja.

Ikkunaremontin takia tämä hätääntynyt pikku veijari löytyi majakan sisältä. Ohjasimme hänet tornin yläluukun kautta ulos, mutta lintu ei olisi halunnut lähteä lentoon. Palasi uudelleen ja uudelleen sormen päälle istumaan ja antoi silittää itseään.

Seuraavaksi vuorossa oli paloturvallisuus asiaa. Kuka sanoo ettei hauskaa saisi olla!

TORSTAI

Suuria urotekoja heti aamusta; biolan käymälän ja kompostin tyhjennys! Siitä sitten kevyempiin töihin, polttopuiden uudelleen sijoitteluun sekä päivittäisiin keittiötöihin.

PERJANTAI

Auringonnousu Märketillä.

Kauniin aamun ihastelun jälkeen vuorossa on majakan lyhtytornin vesiurien puhdistus. Tehtävä ei sovellu korkeanpaikan kammoiselle!

Keittiö puhtaana seuravaa talkooryhmää varten!

Kiitos Märket taas ihanasta viikosta, sää helli ja hylkeet ilahduttaa niin kovin. Hommiakin oli mukavasti, mutta palapeli toki valmstui myös. Uusia harmaita tuli taas tämän päiväkirjan kanssa, ei voi pieni ihminen ymmärtää miksi kuvat yhtäkkiä näin pienenä...

Nyt vaan seurataan tuulta, että miten se kotiinpääsy. Ja hyvältä näyttää!