LAUANTAI 8.9.

Lähdimme kohti majakkaa lähes tuulettomassa ja poutaisessa säässä.

Hyvästelimme edellisen viikon talkoolaiset ja päivä kului hylkeiden bongaamisen jälkeen lähinnä tutustumalla majakan arkeen ja kotiutumalla. Edellisen viikon ruokavastaavan jäljiltä keittiö oli niin siisti, ettei ikinä! Ihana aloittaa uusi viikko puhtaalta pöydältä.

SUNNUNTAI 9.9.

Aloitimme aamupuuron jälkeen tiskauksella, josta jatkoimme Eeviksen kanssa muurin korjaukseen. Saa nähdä saako projekti lainkaan loppua tällä viikolla, mutta yksi kivi sinne jo roudattiin lankkujen ja kottikärryjen avulla.

Iltapäivän aikana huomasimme, että uusi homma voisi olla tietokoneen tiedostojen järjestely. Kauden aikana on ollut monta käyttäjää ja monta järjestystapaa tiedostoille. Jos siis vain aurinkoiselta päivältä malttaa jäädä sisälle. Katsoimme miten kumiveneen vesille lasku onnistuu, mutta iltapäivälle voimistuneen tuulen vuoksi emme vielä toistaiseksi vesille lähteneet.

Yksi vene ajoi päiväkahvien aikana ohitse läheltä rantaa, mutta muuten olemme täällä vielä keskenämme.

MAANANTAI 10.9.

Eilinen yö oli lähes tuuleton ja pilvetön. Kallioilla makoillessa pystyi katselemaan tähdenlentoja taivaalla.

Tänään sen sijaan on ollut tuulinen päivä, ulkona ei mielellään edes liiku. Eevis ja Marcus huolsivat tukkeutuneen harmaavesiputken avaamalla liitoskohdan ja kaatamalla putken sisälle kaksi sangollista kuumaa vettä. Jäämme seuraamaan tilannetta. Marcus on myös tehnyt säätöjä ulkovalaistukseen.

Sisähommina aloitimme inventaariot. Laskimme astioita ja ruoka-aineita, jotta ruokavarastot tyhjenisivät talveksi. Koitin saada tietokoneeseen tolkkua järjestelemällä tiedostoja vuosilukujen alle, jottei tarvitse jatkuvasti tarkistaa onko vuodessa 2015 vai 2018, kun jo päivätkin menevät majakalla ollessa sekaisin. Kännykän kellokin siirtyi ruotsin aikaan.

TIISTAI 11.9.

Yritämme tehokkaasti tyhjentää majakan ruokakaappeja: kun sosekeittoon lisää makkarakastiketta, siitä syntyy lopulta sämpylöitä.

Marcus jatkoi sähkötöitä ja minä inventaariota. Eevis on touhunnut keittiössä. Märketin uunia ei kannata turhan useasti lämmittää, joten siellä on tänään syntynyt yhdellä kertaa sämpylät, kaalilaatikko ja banaanikakku. Sää on jatkunut pivisenä ja sateisena, länsituuli puhalsi eilen ukkosrintaman ohitsemme.

KESKIVIIKKO 12.9.

Aamuinen tuuli meinasi kaataa kumoon tiskejä alas viedessä. Päivä oli kuitenkin poutainen, joten pesimme pyykkiä ja vessakäytävän puuritilät. Jätimme ne kuivumaan ulos aurinkoon. Tai no, pyykit piti hakea hetkeä myöhemmin sisälle saunaan, kun puuska yritti puhaltaa ne mukanaan mereen. Marcus vaihtoi kumivenesataman valon lampun ja vähän muutakin.

Odotimme alunperin tälle päivälle neljää saksalaista radioamatööriä, mutta aallokon vuoksi he saapuvatkin vasta huomenna. Toivottavasti.

TORSTAI 13.9.

Pienen epävarmuuden, tuulen ja aaltojen mittauksen jälkeen saatiin kuin saatiinkin neljästä saksalais radioamatööristä (ja heidän kaikista tavaroistaan) seuraa majakalle! Markus maalasi lipputangon ja minä muutin toisesta kerroksesta Eeviksen kämppikseksi. Eevis on taas leiponut kakun ja piirakan, illalla lämpenee grilli.

PERJANTAI 14.9.

Neljän vieraan mukana ruoka- ja tiskimäärä on kasvanut valtavasti, kun totuimme jo oleilemaan majakassa kolmisteen. Radioamatöörit ovat illan ja päivän aikana viritelleet johtoja ja kalastusvavoilta sekä juhannussaloilta näyttäviä antenneja ympäri luotoa.

Kotiinlähtömme on tuulen vuoksi vielä vähän epävarmaa, mutta olemme aloittaneet loppusiivoukset.