Joulu Gustulla

Majakkaseuran jäsenet Mika ja Pauliina saivat mahdollisuuden kokeilla, miten Gustavsvärniä voisi hyödyntää talkookausien ulkopuolelle. Mika ja Pauliina lähtivät Gustulle viettämään joulun ja alta voit lukea, miten se sujui majakkasaarella.

Majakkaseuran lippu nousi jouluaattona 2018 Gustavsvärnin salkoon.

24.12.2018 Jouluaatto
Saavuimme aamupäivällä -10 asteen pakkasessa merisumun ympäröimälle Gustavsvärnin majakkasaarelle. Maa oli valkoinen ja maisema jouluinen. Mukana oli paljon tavaraa, koska kaikki parin päivän aikana tarvittava tavara piti viedä mukana. Lämmintä vaatetta, vettä ja ruokaa sekä tietenkin joulukuusi. Monen lukon ja avaimen jälkeen pääsimme sisälle asti ja vastassa oli plussa puolella oleva pimeä mökki. Ikkunaluukkujen avaamisen jälkeen alkoi lämmitys. Majakkaseuran lippu vedettiin salkoon pohjoistuulessa, jonka jälkeen alkoivat sisähommat ennen joulurauhan julistusta.Jouluaaton ohjelmassa oli tietysti joulusauna sekä joulupöytä kaikkine herkkuineen. Pimeän tultua sytytimme pohjoismuurille tervapatoja jouluntoivotukseksi ohikulkeville laivoille sekä hankolaisille. Joulupukki ei Gustulle päässyt rantautumaan, ehkä kovan tuulen takia.

25.12.2018 Joulupäivä
Tuuli kolisutti yöllä ikkunaluukkuja. Aamulla puhalsi länsituuli, pakkanen oli lauhtunut ja suurin osa lumesta sulanut. Huomasimme jo aattona tullessamme että huussin ovi oli rikki ja nyt oli hyvä aika korjata se. Vajasta löytyi sopivaa puutavaraa ja työkalut. Muuten päivä kului kirjoja lukien ja glögiä nauttien. Uutta Gustavsvärn-kirjaa oli erityisen mielenkiintoista lukea itse paikan päällä. Koko päivä oli tuulinen ja välillä tuli myös vettä. Ennen pimeän tuloa kävimme vielä saunassa. Lasioven läpi avautuva maisema on aivan huikea ja saunan löylyt erinomaiset myös talvella.

26.12.2018 Tapaninpäivä
Päivä valkeni aurinkoisena ja tuulisena. Aamupalan jälkeen suuntasimme ulos nauttimaan Gustun melkein keväisestä ilmasta. Kaikki lumi oli sulanut ja myyrien käytävät ja kulkureitit heinikossa olivat tulleet esiin. Myyristä tehtiin myös näköhavaintoja, niitä puikkelehti muurien koloissa.Edessä oli tavaroiden pakkausta sekä mökin ja saunan siivous. Veimme tavarat laiturille odottamaan kuljetusta ja haikein mielin palasimme vielä kerran muurien sisäpuolelle. Suljimme ikkunaluukut ja laskimme Majakkaseuran lipun salosta. Ovet lukittuamme kiitimme vielä Gustua ikimuistoisesta joulusta, johon meillä oli mahdollisuus Majakkaseuran ansiosta.

KIITOS
Terveisin Mika ja Pauliina