”Vid Finlands kuster lyser många unika gamla fyrar. Det behövs aktiva insatser för att de skall fortbestå. Suomen Majakkaseura – Finlands Fyrsällskap arbetar för att fyrarna och fyrkulturen skall bevaras och fungerar som en aktiv mötesplats för fyrentusiaster.”

Seppo Laurell, Finlands Fyrsällskaps hedersordförande

ÄRADE MEDLEM,

Välkommen med i vår verksamhet för att stärka fyrkulturen. Närmare uppgifter över vår verksamhet hittas på våra hemsidor: www.majakkaseura.fi

FiLMTURNÉN BÖRJAR

Fyrsällskapets traditionella höstliga film- och försäljningsturné börjar. Premiären är i Tammerfors den 28.9. kl. 18.30. Turnén besöker åtminstone 40 orter, från Kotka till Uleåborg, de flesta av våra medlemmar har en chans att se våra filmer och skaffa föreningens produkter. Dessa dokumentärer kan du inte se på annat håll. Tidtabell och filmer som visas

Föreställningarna är öppna för alla och du kan hjälpa till genom att dela reklammaterial från våra nätsidor på Facebook.

Under första veckan har vi föreställningar i Tammerfors, Kyrkslätt, Vanda och Jämsä. Vid förevisningen i Dickursby visar vi hela fem filmer

Av de tre nya filmerna kan nämnas: ”Seppo Laurell – mies ja meri”. Efter att du sett den här dokumentären förstår du varför Seppo är en viktig gestalt för Fyrsällskapet och Finlands sjöhistoria.

Vi säljer alltid produkter i samband med föreställningarna. Den turnéansvariga behöver hjälp på alla orter, också för kaffeservering.

KOM MED! Produktförsäljningen och turnén inbringar tillsammans över två tredjedelar av föreningens inkomster, med vilka vi finansierar vår verksamhet. Om talkoarbetet intresserar dig, kontakta Pekka: tel. 044 9700677.

Under turneringen säljer vi bl.a. följande produkter:

-       Kalendern ”Fyröarna 2018” (som bonus 5 st klassiska vykort) 15€

-       Nya vykort 1-1,50€ (dubbelsidiga)

-       Nya soffdynor med fyrmotiv (Gustavsvärn och Märket) 35€

Dessutom boken ”Märket”, T-skjortor, Märket-lykta, planscher ”Finlands fyrar” osv. Nya medlemmar får guideboken ”Gustavsvärn” gratis om de köper för minst 10€

HÖRNSTENEN I VÅR VERKSAMHET: KALENDERN FYRÖARNA 2018

Kalendern ”Fyröarna 2018” är praktfullare än tidigare, omfattar nu 15 månader.  Priset är fortfarande 15€. http://www.majakkaseura.fi/fyroarna-2018-vaggkalender/?lang=sv

Kalendern är den överlägset viktigaste inkomstkällan vad gäller vårt renoveringsarbete på fyrarna och därför önskar vi att alla våra medlemmar stöder försäljningen av kalendern. Förutom det egna exemplaret kan ni förmedla kalendern till vänner och bekanta. Den trespråkiga kalendern är en fin gåva också till utlänningar. För att underlätta reklamarbetet kan du använda länken ovan, där hittar du underlag för printning och nätreklam.

Det bästa sättet för dig att stödja kalenderkampanjen är att beställa din egen låda (21 kalendrar). Du kan sälja kalendrar utan risk: du redovisar vid årets slut de sålda kalendrarna och returnerar resten. För 20 sålda kalendrar får du en bonuskalender. Du kan köpa din egen kalender av våra återförsäljare (se länken ovan), vid turnén eller genom att beställa minst 3 ex. julkaisut@majakkaseura.fi eller en hel låda: pekka.vaisanen@majakkaseura.fi

HÖSTMÖTET DEN 18.11 I KOTKA

Finlands Fyrsällskaps höstmöte hålls i sjöcentret Wellamo i Kotka kl. 12.30. Samtidigt erbjudes medlemmarna möjligheten att bekanta sig med Finlands sjömuseum (guidad tur för Fyrsällskapets medlemmar). Man får se våra nyaste fyrfilmer. Tillställningen är samtidigt också fyrsällskapets julfest, kl. 16.30 börjar vår gemensamma julmiddag. Vi ordnar en mycket förmånlig gemensam transport på sträckan Tavastehus – Helsingfors – Kotka – Helsingfors – Tavastehus (också mellanstopp). Den officiella mötesinbjudan får ni senare.

UTFÄRDER

Välkommen med på fyrsäsongens sista resa till Aspö, plats finns ännu. Mera info om resor som Fyrsällskapet anordnar och rekommenderar

Med önskan om en lysande höst,

Finlands Fyrsällskap

Vid evenemanget i Dickursby visas 5 dokumentärer

Följande medlemsinfo publiceras i måndsskiftet okt.-nov.