Uutiset ja tapahtumat

MAJAKKARETKET 2018

Majakkaretket löytyvät Retket-sivultamme

MÄRKET JA GUSTAVSVÄRN
Talkookausi 2018 alkaa toukokuussa.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen talkoisiin  Märketin ja Gustavsvärnin omilla sivuilla.

TALKOO -BRIIFFIT ENSIKERTALAISILLE
Kaikkien ensimmäistä kertaa Majakkaseuran talkoisiin tulevien tulee osallistua infotilaisuuteen.

Seuraava infotilaisuus pidetään vuoden 2018 talkookauden alkaessa.

Muita kaikille avoimia tapahtumia

MENETETYT MAJAKAT -NÄYTTELY FORUM MARINUMISSA TURUSSA 31.1.-7.5.2018

Majakat ja loistot ovat osa rakennushistoriaa, kulttuurihistoriaa, merenkulkumme historiaa ja meriturvallisuutta. Moni suomalaismajakka on menetetty – tavalla tai toisella. Majakat kärsivät sodista monestakin syystä. Ne toimivat hyvinä suunnistuspisteinä vihollisen lentotoiminnalle ja tämä koitui monen majakan kohtaloksi omien toimesta.

Menetetyt majakat-näyttely Forum Marinumissa esittelee kertomusten ja upeiden valokuvien avulla niitä majakoita, jotka Suomi on sotien tai rauhansopimusten seurauksena menettänyt.

ISONKARIN MAJAKKA

Miltä miljoona kandelaa näyttää? Isonkarin kesähotellissa majoittuvilla on mahdollisuus päästä sisälle Isonkarin majakkaan vaikka yöaikaan, silloin kun majakan valo loistaa.