Vuoden 2022 retkikausi

Tällä sivulla on tietoa Majakkaseuran järjestämistä ja suosittelemista retkistä. Tervetuloa mukaan keräämään huimia majakkakokemuksia ja tutustumaan harvinaislaatuisiin paikkoihin.

Retkitarinoista voit lukea retkikertomuksia aiemmista retkistä.

Vuoden 2022 retkiä julkaistaan ja ilmoittautumiset alkavat sitä mukaa, kun suunnitelmat etenevät. Retkistä ilmoitetaan Majakkaseuran jäsentiedotteissa ja tällä sivulla. Useimmille Majakkaseuran retkille osallistuminen vaatii jäsenyyttä. Jos et jo ole jäsen, lue lisää ja liity seuraan täältä. Tervetuloa mukaan!

Yleistä retkistä

Suomen Majakkaseura tekee vuosittain retkiä kotimaisille ja ulkomaisille majakoille. Retkillä haetaan tietoa ja elämyksiä hienoista majakkaympäristöistä. Majakkaseuralle avautuvat sekä Suomessa että ulkomailla monet sellaiset ovet, jotka saattavat muuten pysyvät kiinni. Retkien pääpaino on kesäkaudella.

Retkivastaavat:

Mirka Jokiniemi

Timo Repo

ELOKUU

RETKIKOHDE: ISOKARI

Ajankohta: perjantai 5.8.2022

Retkenvetäjät: Marja-Leena Erkkilä ja Krista Salonen

Hinta: 70 €, sis. matka, opastus, lounas ja päiväkahvit sekä pääsy majakkaan.

Osallistujamäärä: 50 henkilöä.

Lähtöpaikka: Uusikaupunki, Pakkahuoneenkuja 2. Parkkipaikka lähellä.

Aikataulu: Lähtö satamasta M/S Kertulla klo 10:30 ja paluu klo 17:30

Säävaraus: Risteilyä ei toteuteta, mikäli tuulta on n. 15 m/s riippuen suunnasta. Mikäli matka peruuntuu sään takia, siitä ilmoitetaan osallistujille edellisenä päivänä. Tässä tapauksessa risteilyn hinta palautetaan.

Retkiesittely:

Majakkaseuralaisille on varattu hieno mahdollisuus päiväristeilyyn Isokarin majakalle, joka nyt peruskorjausten jälkeen on entistä ehommassa kunnossa.  Matka tehdään vakaasti kulkevalla M/S Kertulla, jossa on sisätiloissa kahvila, wc ja ulkoilmaihmisille turvallinen näköalakansi. Majakkasaaressa on tilaa liikkua ja mahdollisuus bongailla maisemia, lintuja ja harvinaisia kasvilajeja.

********

RETKIKOHDE: GUSTAVSVÄRN, Elokuun Lempeä Joogaretriitti

Ajankohta: 5.-7.8. 2022

Retkenvetäjät: Katariina Ranki ja Elena Kaskiaro

Hinta: 130 € sis. venekuljetukset, ruokailut, joogatunnit, majoituksen ja saunan

Osallistujamäärä:  10 henkilöä

Lähtöpaikka: Hangon Itäsatama

Lähtöaika: klo 18.00

Retkiesittely:
Sydämellisesti tervetuloa Lempeän Joogan retriittiin Gustulle!

Perjantai iltana saamme tehdä ihanan yin-joogan, jossa maadotumme Gustun kallioiden kautta syvälle saaren hoidettavaksi.

Lauantai aamuna herättelemme virkistävällä slow-joogalla, jossa kehon lämmittely avaa nestekierron, hermoston ja mielen uuteen päivään. Liikkeet ovat erillisiä, kaikille sovellettavia asanoita, jotka avaavat sinun kehosi juuri sinulle.

Lauantai alkuillan lempeä yin-jooga antaa meille hermoston vapauden etenkin selän ja lantion alueelle.

Sunnuntai aamun slow-jooga avaa fyysisemmin kehon ja mielen hieman edellisen päivän tuntemusten mukaan.

Lopuksi pysähdymme juurruttamaan kaiken Gustun tuoman voiman ja ilon kehoon ja syvälle sydämeen.

Joogatunnit ohjaa joogaohjaaja Elena Kaskiaro.

*****

Päiväristeily (n 12 h) Kaunissaareen ja Orrengrundiin m/v Nestorin kyydissä 7.8. ja 14.8.

SYYSKUU

RETKIKOHDE: GUSTAVSVÄRN, SYYSKUUN JOOGAVIIKONLOPPU

Ajankohta: 2.-4.9.

Retkenvetäjät: Kaisa Piirainen ja Mirka Jokiniemi

Hinta: 130 eur, sis. venekuljetukset, ruokailut, joogatunnit (yht. 4 h), majoituksen ja saunan

Osallistujamäärä: 10 henkilöä.

Lähtöpaikka: Hangon Itäsatama.

Lähtöaika: klo 18.00

Retkiesittely: Haluatko yhdistää leppoisan majakkaretkeilyn sekä joogaharrastuksen? Tule nauttimaan elämästä joogaviikonloppuun Gustavsvärnin majakkasaarelle. Viikonloppuun sisältyy 4 h tuntia joogaa, saunomista, uimista, päiväunet sekä rentoa oleilua saarella kauniista luonnosta nauttien.

Tämä retki sopii ihan kaikille, aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Teemme illalla rauhoittavaa ja hyvin lempeää joogaa, joka auttaa nukkumaan levollisesti. Aamulla teemme virkistävän joogaharjoituksen, joka antaa virtaa tulevaan päivään. Teemme joogaharjoituksia, joissa lähdemme tutkimaan, miltä kehossa tuntuu tällä hetkellä. Etsimme yhteyttä hengityksen ja liikkeen välille. Yritämme löytää yhteyden omaan kehoomme. Joogaharjoitukselle ei tarvitse asettaa vaatimuksia, saat olla juuri sellainen, kuin olet tällä hetkellä. Joogaharjoitukset eivät ole fyysisesti vaativia, ne sopivat kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille. Tällä retkellä saat keskittyä hyvällä omallatunnolla omaan hyvinvointiisi ja elää hetkessä. Joogatunnit pidetään sään salliessa ulkona, esim. Gustun tilavalla laiturilla ja ne ohjaa joogaohjaaja Kaisa Piirainen (RYT 500-joogaopettajakoulutus, Yogasource 2020).

Majakkaseuran omat retket

Muut retket

Retket 2022

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.