Vuoden 2019 retkikausi

Tällä sivulla on tietoa Majakkaseuran järjestämistä ja suosittelemista retkistä. Tervetuloa mukaan keräämään huimia majakkakokemuksia ja tutustumaan harvinaislaatuisiin paikkoihin. Retkitarinoista voit lukea retkikertomuksia aiemmista retkistä.

Vuoden 2019 retket julkaistaan ja niihin ilmoittautuminen alkaa alkuvuodesta 2019 ja sitä mukaa, kun uusia on suunnitteilla. Useimmille Majakkaseuran retkille osallistuminen vaatii jäsenyyttä. Jos et jo ole jäsen, lue lisää ja liity seuraan täältä. Tervetuloa mukaan!

Yleistä retkistä

Suomen Majakkaseura tekee vuosittain retkiä kotimaisille ja ulkomaisille majakoille. Retkillä haetaan tietoa ja elämyksiä hienoista majakkaympäristöistä. Majakkaseuralle avautuvat sekä Suomessa että ulkomailla monet sellaiset ovet, jotka saattavat muuten pysyvät kiinni. Retkien pääpaino on kesäkaudella.

• Majakkaseuran omille retkille on oltava Suomen Majakkaseuran jäsen.
  • Ilmoittautuminen edellyttää kuluvan vuoden maksettua jäsenmaksua.
  • Majakkaseuran suosittelemille retkille saavat osallistua myös ei-jäsenet.
  • Matkoille osallistuu yleensä 15-25 jäsentä, ja ne tehdään usein jäsenten henkilöautoilla kimppakyytiperiaatteella.
  • Ensikertaa retkille osallistuvat ovat nopeimmin ilmoittautuneissa etusijalla.
  • Matkoihin liittyy usein vesistöosuus
  • Muistathan, että useimmilla retkillä on kohteista johtuen säävaraus (kova tuuli saattaa vaikeuttaa rantaumista kohteeseen).
  • On syytä varautua kohteesta riippuen siihen, että majoitusolosuhteet ja ruokailu eivät vastaa hotellitasoa. Ilmoita mahdollisista allergioistasi retken vetäjille hyvissä ajoin.
  • Matkat ovat omakustannushintoja
  • Ilmoittautumiseen liittyy ennakkomaksu (yleensä n. 20-25 €), jota ei palauteta jos retkeilijälle tulee matkaeste. Käytäntö johtuu siitä, että matkan järjestäjä joutuu etukäteen tekemään sitovia varauksia ilmoittautujamäärän mukaan.
  • Retkimaksu palautetaan aina 100% lääkärintodistusta vastaan.
  • Muut peruutukset: mikäli peruutus tapahtuu yli 30 vuorokautta ennen lähtöä on palautus 100%, 30-15 vuorokautta ennen lähtöä 50% ja alle 15 vuorokautta ennen ei palautusta.
  • Peruthan matkan saamasi linkin avulla (jos ilmoittautuminen tapahtuu Flomembersin kautta lomakkeella)

Majakkaseuran omat retket

Retkitarinoita